taboola
 • Meer dan 150.000 tevreden klanten
 • Nú tot 40% korting
 • Altijd GRATIS verzending

Een moment geduld aub..

Klantenservice

Meest gestelde vragen

Foto op hout informatie

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder!

Vakmanschap Foto op hout met passie en vakmanschap gemaakt
Levering foto op hout Gratis verzending! Binnen 2-4 werkdagen verstuurd
Houtprints beste kwaliteit Onze klanten geven ons een 9.0/10!

Je vraag is nog niet beantwoord?

Neem dan contact met ons op via ons mailformulier

MEEST GESTELDE VRAGEN

Wat is de status van mijn bestelling?

Via e-mail ontvang je statusupdates van ons over de voortgang van je bestelling. Ontvang je deze e-mails niet? Dan komen de e-mails waarschijnlijk in je 'Spam' of 'Ongewenste post' terecht. Ga naar de betreffende berichten en geef aan dat het afzender veilig is, dan ontvang je onze e-mails in het vervolg in je Postvak IN.

Heb je tijdens het bestellen een account bij ons aangemaakt? Dan kun je de status van je bestelling bekijken in je persoonlijke account. Log in met je e-mailadres en wachtwoord en je kunt direct de status van je bestelling bekijken.

De status van mijn bestelling bekijken in mijn account

terug naar het overzicht

Ik heb geen orderbevestiging ontvangen, wat nu?

Als je een bestelling bij ons hebt geplaatst, ontvang je direct een orderbevestiging van ons. Heb je de e-mail met orderbevestiging niet ontvangen? Waarschijnlijk is de bevestigingsemail dan in je Spambox (Ongewenste e-mail) terechtgekomen. Open deze box in je e-mailaccount en bekijk of het bericht daar tussenstaat. Is dit het geval? Markeer het bericht dan als 'Geen spam' zodat eventuele volgende statusupdates direct in je Postvak IN verschijnen.

terug naar het overzicht

Wat doe ik als ik mijn bestelling niet kan afronden?

Het is mogelijk dat het door een foutmelding of een instelling van je browser niet mogelijk is om je bestelling af te ronden. In dat geval adviseren wij je contact op te nemen met onze klantenservice via het mailformulier Vermeld in je e-mail welke foutmelding je krijgt en voeg als het mogelijk is een screenshot of foto van je scherm toe aan je bericht. Onze medewerkers zullen dan samen met jou je bestelling alsnog afronden, zodat je zo snel mogelijk van je foto op hout kunt genieten!

terug naar het overzicht

Is de kwaliteit van mijn foto voldoende?

Wil je graag een foto laten drukken, maar weet je niet of de kwaliteit van jouw foto toereikend is? Hieronder leggen wij jou uit hoe je een goede foto kunt aanleveren.

Aanleveren van een goede foto

We beginnen met goed nieuws: je foto is meestal geschikt voor een mooie afdruk. Belangrijk is wel dat je de juiste versie van je foto naar ons toestuurt. Programma’s als Facebook, Instagram, Whatsapp of Snapchat verkleinen de foto’s vaak, en maken ze daarmee minder geschikt voor grotere afdrukken. Voor kleinere producten (zie schema hieronder) kunnen dit soort foto’s wel worden gebruikt. Lees verder om te ontdekken hoe je de originele foto kunt sturen.

Originele foto

De foto die je moet hebben is eigenlijk de foto zoals die gemaakt is, vóórdat deze is doorgestuurd via social media. Heb je zelf de foto gemaakt, dan staat deze op je eigen telefoon of camera. Heb je de foto niet zelf gemaakt, vraag dan de maker om de foto per e-mail naar je door te sturen. Zij moeten na het openen van het e-mailprogramma bij het selecteren van de bijlage voor ‘bestand’ kiezen. Als je de keuze wordt geboden, kies dan altijd de grootste of originele versie, het liefst zonder bewerkingen. Stuur ons deze foto, dan maken wij de perfecte afdruk voor jou.

Pixelverhoudingen en bestandsgrootte

Bij het beoordelen van de fotokwaliteit kijken we met name naar de grootte van de afbeelding in verhouding tot de grootte van het product dat je wilt bestellen. Het beste is om te kijken naar de pixelverhoudingen. Je kunt de pixelverhoudingen van jouw foto als volgt vinden:

 • Windows: Ga met de muis/cursor op de foto staan en klik op de rechtermuisknop. Vervolgens zie je bij "Eigenschappen" --> "Details" de pixelbreedte en -hoogte van jouw foto staan.
 • Apple: Ga met de muis/cursor op de foto staan en klik op de rechtermuisknop. Vervolgens zie je bij "Toon info" --> "Afmetingen" de pixelbreedte en - hoogte van jouw foto staan.

Vergelijk deze gegevens met het schema hieronder. De pixelverhoudingen komen vaak niet helemaal overeen. Als het een verschil van 50-100 pixels is, stuur dan de foto gewoon naar ons door. In de meeste gevallen is deze dan alsnog goed genoeg om afgedrukt te worden. Mocht dat niet zo blijken, dan krijg je feedback van ons.

Hoe bekijk je dit via de mobiele telefoon?

Als je een foto via je mobiel uploadt naar onze site, zie je vaak alleen de afbeeldingsgrootte in Kilobytes (Kb) of Megabytes (Mb). Dat zegt zeker ook iets over de kwaliteit van de foto. Om de pixelverhouding te bekijken, raden we jou aan de foto door te sturen naar je pc. Kies, als je opties krijgt voor het versturen van de foto, altijd het grootste formaat/ware grootte.

In onderstaand schema zie je de richtlijnen voor het aanleveren van een goede foto per formaat. Voor kleine producten (zie hieronder) voldoet de grootte eigenlijk altijd. Twijfel je toch aan de kwaliteit, selecteer dan altijd tijdens het bestellen de optie fotocontrole. Mocht jouw foto onverhoopt niet van voldoende kwaliteit zijn, dan nemen we contact met je op.

Size Afmeting formaat (cm) Pixels (Px) Bestandsgrootte (Kb/Mb) Producten
S=Small <20x30 cm 400x600 150 Kb (0,15 Mb) Wanddecoratie, Muchopix, Mok, Fotolamp, Fotoklok, Sleutelhanger, Muismat, Puzzel, Snijplank, Tegel, Onderzetter
M=Medium 20x30 cm - 40x60 cm 800x1200 800 Kb (0,80 Mb) Wanddecoratie, Rugzak, Fototas, Kussen, Kussensloop, Fotolamp, Laptophoes, Inductiebeschermer, Puzzel
L=Large 40x60 cm - 80x120 cm 1570x2360 1500 Kb (1,50 Mb) Wanddecoratie, Koffer, Meerluiken, Tuinposter
XL=Extra Large 80x120 cm - 100x150 cm 2000x3000 3000 Kb (3,00 Mb) Wanddecoratie, Zitzak, Tuinposter
XXL=Extra Extra Large >150 cm 2400x4000 3500 Kb (3,50 Mb) Wanddecoratie, Fotobehang, Tuinposters

In onderstaand schema zie je de richtlijnen voor het aanleveren van een goede foto per formaat. Voor kleine producten (zie hieronder) voldoet de grootte eigenlijk altijd. Twijfel je toch aan de kwaliteit, selecteer dan altijd tijdens het bestellen de optie fotocontrole. Mocht jouw foto onverhoopt niet van voldoende kwaliteit zijn, dan nemen we contact met je op.

Bekijk hieronder de informatie voor kleine producten (Small):

Pixels Bestandsgrootte (Kb/Mb) Producten
400x600 -150 Kb (0,15 Mb) Wanddecoratie, Muchopix, Mok, Fotolamp, Fotoklok, Sleutelhanger, Muismat, Puzzel, Snijplank, Tegel, Onderzetter

Bekijk hieronder de informatie voor middelgrote producten (Medium):

Pixels Bestandsgrootte (Kb/Mb) Producten
800x1200 -800 Kb (0,80 Mb) Wanddecoratie, Rugzak, Fototas, Kussen, Fotolamp, Kussensloop, Laptophoes, Inductiebeschermer, Puzzel

Bekijk hieronder de informatie voor grote producten (Large):

Pixels Bestandsgrootte (Kb/Mb) Producten
1570x2360 -1500 Kb (1,50 Mb) Wanddecoratie, Koffer, Meerluiken, Tuinposter

Bekijk hieronder de informatie voor extra grote producten (Extra Large):

Pixels Bestandsgrootte (Kb/Mb) Producten
2000x3000 -3000 Kb (3,00 Mb) Wanddecoratie, Zitzak, Tuinposter

Bekijk hieronder de informatie voor XXL producten (Extra Extra Large):

Pixels Bestandsgrootte (Kb/Mb) Producten
2400x4000 -3500 Kb (3,50 Mb) Wanddecoratie, Fotobehang, Tuinposter

Let op: de pixelverhoudingen van jouw foto komen vaak niet precies overeen met bovenstaande getallen; dit is een richtlijn.

terug naar het overzicht

Wat kost een foto op hout?

Voordat een foto op hout bij onze klanten terechtkomt, heeft het een heel productieproces achter de rug. Hout is een natuurproduct, waardoor het veel bewerkingen nodig heeft om het uiteindelijk geschikt te maken om op te printen. Onze medewerkers werken met veel passie en vakmanschap aan jouw waardevolle momenten. Een arbeidsintensief proces waardoor je bijna wel kunt spreken van een échte ambacht!

De kosten van je foto op hout hangen af van het formaat en houtsoort die je kiest. Je hebt al een foto op hout vanaf € 13,95. Voor meer informatie over de houtsoorten en prijzen verwijzen wij je naar:

> Formaten en prijzen Foto op hout geprint

terug naar het overzicht

 

Gebruik codes en vouchers

Hier vind je alle info over het gebruik van kortingscodes en antwoord op de meest gestelde vragen.

Bestellen met een kortingscode

 1. Ga naar de website die op de voucher of waardebon wordt genoemd
 2. Start het bestelproces en doorloop zorgvuldig alle stappen
 3. Tegen meerkosten kan je vaak een ander formaat, variant of extra opties kiezen
 4. Nadat de bestelling in de winkelmand is geplaatst, vult je de waardeboncode in. Neem deze zorgvuldig over of kopieer deze rechtstreeks van de voucher of waardebon. Let erop dat je geen spaties mee kopieert. Vergeet niet op ‘pas toe’ te klikken!
 5. Rond de betaling af en het product is besteld.

Als de code niet werkt

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jouw code niet werkt.

 • De code werkte eerste wel, maar nu niet meer nadat je het betaalscherm vroegtijdig hebt verlaten. In dit geval wordt jouw code automatisch geactiveerd binnen 45 minuten. Helaas moet je dus even geduld hebben
 • De code is foutief overgenomen of gekopieerd. Let er bij het kopiëren op dat je geen spatie vóór of achter de code mee kopieert
 • Mocht 1 van bovenstaande redenen niet aan de orde zijn en werkt jouw code nog steeds niet? Neem dan contact op via ons contactformulier

Meer dan 1 waardebon gebruiken in dezelfde bestelling

Je kunt per bestelling 1 waardebon gebruiken. Je moet dus voor elk product een nieuwe bestelling plaatsen en het hele bestelproces doorlopen. Dat staat in de voorwaarden van de partij waar je de code hebt gewonnen of gekocht. Extra opties die je bestelt worden wel in dezelfde zending aangeboden.
Is dit niet het juiste antwoord op je vraag, neem dan contact met ons op

Als de factuur niet klopt

Als je denkt dat de factuur niet klopt, doe dan eerst een aantal checks voordat je contact opneemt met ons.

 • Check of het bestelde product exact overeenkomt met het product dat op de voucher of waardebon staat
 • Check of het verschil komt door eventueel bestelde extra opties
 • Check de verzendkosten. Zoals in de voorwaarden genoemd betaal je die altijd bij de partij die het product levert.

Als je nog steeds denkt dat de factuur niet klopt, neem dan contact met ons op.

Kiezen van een ander formaat of variant

Het is mogelijk om tegen bijbetaling een ander formaat of variant te kiezen. Bij een goedkoper formaat of variant worden géén kosten teruggestort

Geldigheid van de voucher

De code is meestal 3 maand geldig, de geldigheidsdatum staat op de waardebon. Vaak is de code nog wat langer geldig, we raden je aan de code altijd even te proberen voor dat u contact opneemt.

▲ terug naar overzicht

 

KLANTENSERVICE

Vragen

Vragen stellen staat natuurlijk vrij. Wel willen je graag wijzen op deze uitgebreide vragenpagina waar veel antwoorden op veelvoorkomende vragen te vinden zijn.

Mocht je vraag of onderwerp er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op.

> Contactpagina

terug naar het overzicht

Suggesties

Wij kunnen natuurlijk het meest leren van onze klanten. Daarom, heb je suggesties, opmerkingen, tips of ervaringen die je met ons wilt delen? Laat het ons weten!

> Contactpagina

terug naar het overzicht

Klachten

Wij hopen het niet, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je een klacht hebt over onze producten of dienstverlening. Dien je klacht dan binnen 4 werkdagen bij ons in, zodat we je zo snel mogelijk tegemoet kunnen komen. Wij doen er alles aan om je met een tevreden gevoel aan ons terug te laten denken. Daarom ontvangen we je klacht graag! Je klacht ontvangen wij graag het mailformulier.
We vragen je vriendelijk een (of meerdere) foto ('s) van je fotoproduct bij te voegen zodat we je klacht direct in behandeling kunnen nemen. Op werkdagen heb je binnen 24 uur een reactie op je bericht.

> Contactpagina

terug naar het overzicht

Bereikbaarheid

Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 8:30 uur tot 16:00 uur. Heb je een e-mailbericht gestuurd? Dan kun je daar op werkdagen binnen 24 uur een reactie op verwachten.

terug naar het overzicht

Algemene voorwaarden

Onze Algemene voorwaarden kun je vinden via de onderstaande link.

> Algemene Voorwaarden

terug naar het overzicht

Bescherming persoonsgegevens

Als je een bestelling plaatst in een webshop, wil je natuurlijk dat er vertrouwelijk om wordt gegaan met je gegevens. Wij beloven dat wij uiterst zorgvuldig met je gegevens en beeldmateriaal omgaan.

Natuurlijk hebben we wel wat gegevens van je nodig om je bestelling in orde te maken en bij je af te kunnen leveren.

Welke gegevens hebben we van je nodig?

Voor- en achternaam: Wij hebben je naam nodig om je bestelling op te kunnen slaan en te kunnen versturen en je eventueel verder te helpen als je een vraag hebt.

Adres en woonplaats: Je adres en woonplaats hebben wij uiteraard nodig om je bestelling netjes en op tijd op het gewenste adres af te kunnen leveren.

Telefoonnummer: Mochten er onverhoopt vragen ontstaan over je bestelling, dan nemen wij bij twijfel even contact met je op.

E-mailadres: Je e-mailadres ontvang je van ons een bestelbevestiging en een link waarmee je je bestelling kunt volgen. Handig om op de hoogte te blijven dus!

▲ terug naar het overzicht

Beveiligde bestel- en betaalomgeving

Wij snappen als geen ander hoe belangrijk het is dat je veilig en verantwoord een bestelling plaatst en betaalt. Daarom is ons bestel- en betaalsysteem voorzien van een beveiliging, een zogenoemde 'SSL-verbinding'. Zo kunnen anderen niet 'stiekem' met je meekijken. Om met SSL te betalen, heb je geen speciale software nodig. Je herkent een veilige SSL-verbinding aan het groene slotje bovenin je browser.

terug naar het overzicht

 

BESTELLEN

Productoverzicht

Op FotoOpHout.nl bestel je je mooiste foto op hout. Voor meer informatie over een foto op hout verwijzen wij je naar > Informatie foto op hout

Ook kun je bij ons terecht voor andere fotoproducten: foto op canvas, foto op plexiglas, foto op aluminium, foto op forex, fotopostertuinposter, foto op textielposter en foto op wandkleed.

terug naar het overzicht

Bestelling plaatsen

FotoOpHout.nl is dé specialist in foto op hout bedrukken. Plaats je bestelling eenvoudig, veilig en snel via de volgende stappen:

 • Klik op de oranje bestelbutton 'Direct bestellen';
 • Kies je favoriete fotoproduct en klik op de bestelbutton onder dat product;
 • Nu ben je in de besteltool. Je uploadt hier je foto vanaf je computer, Facebook, Instagram of Flickr;
 • Je kiest vervolgens de opties van je fotoproduct;
 • Ga naar de volgende stap en selecteer eventuele extra opties;
 • Is je bestelling naar wens samengesteld? Voeg je product dan toe aan de winkelwagen;
 • Je kunt ervoor kiezen nog een foto te bestellen, hiervoor doorloop je dezelfde stappen als hierboven;
 • Heb je een kortingscode? Voer deze dan in en klik op 'Pas toe';
 • Ben je tevreden over je bestelling? Klik dan op 'Bestelling afronden';
 • Vul je persoonsgegevens en adres in;
 • Betaal je bestelling via één van onze betaalopties;
 • Je bestelling wordt binnen 3-5 werkdagen naar je huisadres verstuurd.

terug naar het overzicht

Geen orderbevestiging ontvangen

Je bent natuurlijk benieuwd of wij je bestelling in goede orde hebben ontvangen. Daarom sturen wij iedere klant via e-mail een orderbevestiging. Heb jij geen orderbevestiging ontvangen? Waarschijnlijk is de e-mail dan in de map 'Ongewenste post' of 'Spam' terechtgekomen. Is dit het geval? Markeer dan je bericht even als 'Gewenste post'. Overige statusupdates zullen dan voortaan in je Inbox worden geplaatst. Indien je geen orderbevestiging hebt ontvangen, kun je de status van je bestelling bekijken via je account. Je kunt gemakkelijk inloggen op je account via de volgende link: Inloggen op account Mocht je geen account hebben aangemaakt, neem dan even contact op met onze Klantenservice. Onze medewerkers informeren je graag over je bestelling.

terug naar het overzicht

Bestelling wijzigen of annuleren

Direct na het plaatsen van jouw bestelling wordt deze al in productie genomen. Hierdoor is het NIET mogelijk je bestelling te wijzigen of te annuleren.

terug naar het overzicht

Account aanmaken

Wil je een account aanmaken op FotoOpHout.nl? Dat kan snel en gemakkelijk. De voordelen van een eigen account zijn:

 • Sneller afrekenen;
 • Je kunt meerdere afleveradressen opgeven;
 • Je kunt vorige bestellingen bekijken;
 • Je hebt inzage in de status van je bestelling.

> Account aanmaken

terug naar het overzicht

Wachtwoord vergeten

Heb je een account, maar ben je je wachtwoord vergeten? Geen probleem! Via onderstaande link vraag je gemakkelijk een nieuw wachtwoord aan. Je ontvangt na je aanvraag een e-mailbericht van ons met een link om je wachtwoord te wijzigen.

> Nieuw wachtwoord aanvragen

terug naar het overzicht

Kortingsacties van FotoOpHout.nl

Wij hebben regelmatig leuke kortingsacties. Hieronder vind je de huidige aanbieding:

Profiteer nu van Winterkorting:

 • Pak nu 60% korting met code WS60

Om op de hoogte te blijven van onze promoties kun je onze kortingspagina in de gaten houden.

▲ terug naar het overzicht

Betaalmogelijkheden

Betalen via iDEAL of MisterCash

Internetbankier je bij ING, ABN AMRO, Rabobank, SNS bank, Regiobank, van Lanschot, ASN Bank, Bunq, Knab of Triodos Bank? Dan heb je de mogelijkheid om via iDEAL te betalen, de gemakkelijkste manier van betalen via internet. Betalen met MisterCash is een service voor onze Belgische klanten en werkt op dezelfde wijze als iDeal

Waarom betalen via iDEAL of MisterCash?

 • Betalen via iDEAL of MisterCash is bij FotoOpHout helemaal gratis.
 • Je betaalt snel, simpel en veilig via je eigen bank.
 • Je hoeft niets te installeren om iDEAL of Mistercash te gebruiken.

Terug naar overzicht

Achteraf betalen via Klarna

Klarna voert voor FotoOpHout.nl het achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een betaaloverzicht ontvangt van Klarna. Met de Klarna App kun je dit betaaloverzicht inzien en betalen, veilig en heel eenvoudig vanaf je smartphone. Klarna houdt je op de hoogte via pushnotificaties & e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor je klaar staat. Ter goedkeuring van je verzoek om achteraf te betalen voert Klarna een gegevenscontrole uit. Klarna hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn voorwaarden. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met Klarna niet geaccepteerd worden, dan kun je jouw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met Klarna. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar Klarna.

Waarom betalen via Klarna?

 • Betaal pas wanneer je je fotoproduct hebt ontvangen.
 • Je betaalt snel, simpel en veilig via je eigen bank.

LET OP! Voor betalen via Klarna vragen wij €0,95 extra aan bemiddelingskosten.

Terug naar overzicht

Betalen via Creditcard

Wanneer je wilt betalen via Mastercard of Visa dan kan dit door de gewenste betaalmethode te kiezen tijdens het afrekenen.

Betalen met Creditcard is GRATIS

Terug naar overzicht

Betalen via PayPal

Indien je een account hebt bij Paypal dan kan je ook hiermee betalen. Wanneer je geen account hebt bij Paypal dan kan je alsnog betalen via Mastercard of Visa, dit kan door te kiezen voor ''betalen als gast'' bij PayPal. Voor meer informatie kunt u terecht op www.paypal.nl

Paypal is een GRATIS betaalmethode.

Terug naar overzicht

Betalen via bankoverschrijving

Als je kiest voor bankoverschrijving dan maak je zelf het verschuldige bedrag over naar onze bankrekening. Van onze partner MultiSafepay ontvangt u dan een e-mail met alle gegevens om het bedrag over te maken.

LET OP: Betalen via overschrijving is gratis maar kan enkele dagen verwerkingstijd in beslag nemen, dit heeft dus invloed op de levertijd van uw bestelling.

Terug naar overzicht

Mijn betaling is mislukt

Als je betaling is mislukt, kan dit verschillende redenen hebben:

 • Er is een storing bij de betreffende bank.
  Wij adviseren je contact op te nemen met je bank of even af te wachten tot de storing is verholpen. Vervolgens kun je de bestelling nogmaals proberen te plaatsen via een andere betaalmethode.
 • Er is een storing bij de betreffende betaaldienst.
  Als betalen niet lukt, dan kun je uiteraard gebruik maken van onze andere betaalmethodes of wachten tot de desbetreffende betaaldienst de storing heeft opgelost.
 • Je hebt voor Klarna gekozen, maar deze optie wordt niet geaccepteerd.
  Het kan voorkomen dat je nu niet gebruik kunt maken van de achteraf betalen functie. De reden hiervoor is dat Klarna een gegevenscontrole uitvoert voor ieder nieuw betaalverzoek. Deze toetsing bestaat uit het controleren van je (betaal)gegevens. Waarschijnlijk is er bij jou iets geconstateerd, waardoor Klarna heeft besloten geen toestemming te geven voor achteraf betalen. Door het uitvoeren van deze professionele toetsing, gaat men potentieel misbruik van de achteraf betaaldienst tegen. Klarna hanteert een strikt privacybeleid, zoals omschreven in zijn voorwaarden.

terug naar het overzicht

Factuur ontvangen

Als je een bestelling bij ons plaatst, ontvang je automatisch een factuur van je bestelling. Deze factuur is als bijlage bijgevoegd bij je orderbevestiging. Heb je onverhoopt geen factuur ontvangen? Stuur dan even een e-mailbericht via het mailformulier. Onze Klantenservice stuurt je dan even een nieuwe factuur.

terug naar het overzicht

 

BEZORGING

In onderstaand overzicht vind je alle informatie over onze levertijden. Er wordt onderscheid gemaakt in categorieën en de langste levertijd van een product.
Tijdens het afrekenen kun je kiezen voor een standaard, snelle of een spoed zending. Voor een snelle of spoed zending brengen wij een kleine meerprijs in rekening.

Onderstaande producten zijn te bestellen met spoed. Dit betekent dat je voor een kleine meerprijs je fotoproduct de volgende dag al in huis hebt!

Wanddecoratie

- Canvas (Voor 23:59 besteld, volgende werkdag in huis)
- Gekreukeld canvas
- Poster met posterhanger
- Tuincirkels
- Posters
- Schoolplaat
- Fotolijst
- Aluminium
- Forex
- Tuinposter
- Ronde tuinposters
- Meerluiken (Canvas, aluminium en Forex)
- Naambordjes
- Wandcirkels (Aluminium en Forex)
- Airtex behang

Fotocadeaus

- Mokken
- Sleutelhangers
- Telefoonhoesjes
- Teddybeer
- Klok
- Wandklok
- Tandenborstelhouder
- Zeeppompje
- Muismat
- Tegel
- Snijplank
- Placemat
- Puzzel (budget)
- Laptophoes
- Koffer
- Rugzak
- Glasblokken
- Schort
- Spaarpot
- Inductie beschermer (standaard)

Bestel je na 15:00 uur of laat je je product verzenden naar het buitenland? Dan moet je 1 dag optellen bij de levertijd.

Voor formaten groter dan 180 x 100 cm geldt altijd een levertijd van 5-10 werkdagen.

Verzendmethode Aantal werkdagen
Normaal 3 werkdagen
Snel 2 werkdagen
Spoed 1 werkdag

Deze levertijd geldt voor de volgende producten:

- Canvas
- Gekreukeld canvas
- Poster met posterhanger
- Tuincirkels
- Posters
- Schoolplaat
- Fotolijst
- Aluminium
- Forex
- Tuinposter
- Ronde tuinposters
- Meerluiken (Canvas, aluminium en Forex)
- Wandcirkels (Aluminium en Forex)

Bestel je na 15:00 uur of laat je je product verzenden naar het buitenland? Dan moet je 1 dag optellen bij de levertijd.

Voor formaten groter dan 180 x 100 cm geldt altijd een levertijd van 5-10 werkdagen.

Verzendmethode Aantal werkdagen
Normaal 4 werkdagen
Snel 3 werkdagen
Spoed 2 werkdagen

Deze levertijd geldt voor de volgende producten:

- Hout
- Tuinposter gespannen op houten frame

Bestel je na 15:00 uur of laat je je product verzenden naar het buitenland? Dan moet je 1 dag optellen bij de levertijd.

Voor formaten groter dan 180 x 100 cm geldt altijd een levertijd van 5-10 werkdagen.

Verzendmethode Aantal werkdagen
Normaal 4 werkdagen
Spoed 3 werkdagen

Deze levertijd geldt voor de volgende producten:

- Textielframe
- Deurposters
- Muchopix (Hexagons, circles, squares en ruitjes)
- Karton (ook meerluiken en wandcirkels)
- Behangsticker
- Behangcirkel

Bestel je na 15:00 uur of laat je je product verzenden naar het buitenland? Dan moet je 1 dag optellen bij de levertijd.

Voor formaten groter dan 180 x 100 cm geldt altijd een levertijd van 5-10 werkdagen.

Verzendmethode Aantal werkdagen
Normaal 5 werkdagen
Spoed 4 werkdagen

Deze levertijd geldt voor de volgende producten:

- Wandkleed
- Plexiglas (ook meerluiken)
- Akoestisch wandpaneel
- Budget akoestisch paneel
- Akoestisch canvas
- Akoestische Hexagon
- Akoestisch plafondpaneel

Bestel je na 15:00 uur of laat je je product verzenden naar het buitenland? Dan moet je 1 dag optellen bij de levertijd.

Voor formaten groter dan 180 x 100 cm geldt altijd een levertijd van 5-10 werkdagen.

Verzendmethode Aantal werkdagen
Normaal 2 werkdagen
Spoed 1 werkdag

Deze levertijd geldt voor de volgende producten:

- Mokken
- Telefoonhoesjes
- Sleutelhangers
- Klok
- Wandklok
- Glasblokken
- Tandenborstelhouder
- Zeeppompje
- Teddybeer
- Tegel
- Schort
- Snijplank
- Placemat
- Mondkapje
- Puzzel (budget)
- Laptophoes
- Gymtas
- Broodtrommel
- Toilettas
- Notitieboek
- Spaarpot

Bestel je na 15:00 uur of laat je je product verzenden naar het buitenland? Dan moet je 1 dag optellen bij de levertijd.

Verzendmethode Aantal werkdagen
Normaal 5 werkdagen
Spoed 4 werkdagen

Deze levertijd geldt voor de volgende producten:

- Fotolamp
- Koelkast magneten
- Fototas
- Roomdivider
- Muziek bordje
- Vloerkleed onder eettafel
- Magneetsticker
- Deskdivider
- Picknickkleed
- Inductie beschermer (deluxe)
- Kussens (sierkussens en kussensloop)
- Vloerzeil
- Tafelkleed

Bestel je na 15:00 uur of laat je je product verzenden naar het buitenland? Dan moet je 1 dag optellen bij de levertijd.

De levertijd van een fotoboek is 9 werkdagen

Vinyl behang (behang met banen)

Verzendmethode Aantal werkdagen
Normaal 5 werkdagen
Spoed 4 werkdagen

Airtex behang (behang uit één stuk)

Verzendmethode Aantal werkdagen
Normaal 3 werkdagen
Snel 2 werkdagen
Spoed 1 werkdagen

 

Bestel je na 15:00 uur of laat je je product verzenden naar het buitenland? Dan moet je 1 dag optellen bij de levertijd.

Voor airtex behang groter dan 180 x 180 cm geldt altijd een levertijd van 5-10 werkdagen.

Koffer, rugzak, koelkaststicker container sticker en inductie beschermer (standaard)

Verzendmethode Aantal werkdagen
Normaal 3 werkdagen
Snel 2 werkdagen
Spoed 1 werkdag

Houtblok, Duurzaam tuindoek

Verzendmethode Aantal werkdagen
Normaal 4 werkdagen
Spoed 3 werkdagen

Zitzak

Verzendmethode Aantal werkdagen
Normaal 5 werkdagen
Spoed 4 werkdagen

 

Puzzel (deluxe)

Verzendmethode Aantal werkdagen
Normaal 8 werkdagen

Diamond painting en Schilderen op nummer

Verzendmethode Aantal werkdagen
Normaal 14-19 werkdagen

 

Jaarkalender

Verzendmethode Aantal werkdagen
Normaal 4 werkdagen
Spoed 3 werkdagen

 

Muismatten

Verzendmethode Aantal werkdagen
Normaal 2-5 werkdagen

Schoonloopmat

Verzendmethode Aantal werkdagen
Normaal 10 werkdagen


LET OP: de levertijd van je bestelling gaat in zodra wij je bestelling + betaling hebben ontvangen.
Heb je betaald via 'Overschrijving via bank'? Dan kan het enkele werkdagen duren voordat wij je betaling hebben ontvangen en je foto in productie nemen. Bestellingen die betaald zijn via iDEAL en Achteraf betalen, worden direct in productie genomen. LET OP: de levertijd van een collage gaat in nadat je akkoord hebt gegeven op het ontwerp dat wij hebben gemaakt.

terug naar overzicht

Verzendkosten

Al onze fotoproducten en wanddecoraties worden GRATIS verstuurd. Dit geldt ook voor zendingen naar het buitenland.

Cadeaubonnen

Al onze cadeaubonnen worden GRATIS verstuurd!

Wil je een fotoproduct verzenden naar het buitenland? Kijk dan even bij verzending naar het buitenland voor meer informatie.

▲ terug naar overzicht

Verzending naar buitenland

LET OP: wil jij je bestelling naar het buitenland verzenden? Bestel dan voor 12.00! Anders gaat de levertijd pas de volgende dag in. 

Wij kunnen onze fotoproducten ook verzenden naar het buitenland. Je fotoproduct wordt in dit geval binnen 7 werkdagen verstuurd. Wil je je fotoproduct in een ander land ontvangen? In de checkout kun je gemakkelijk aangeven in welk land jij je bestelling wilt ontvangen. Staat jouw land er niet bij of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Al onze fotoproducten en wanddecoraties worden GRATIS verstuurd. Dit geldt ook voor zendingen naar het buitenland.

Cadeaubonnen

Al onze cadeaubonnen worden GRATIS verstuurd!

▲ terug naar overzicht

Wat als ik niet thuis ben?

Onze fotoproducten worden geleverd door een externe vervoerspartner. Nadat je een e-mailbericht van ons hebt ontvangen met de melding dat je fotoproduct is verstuurd, wordt je order binnen ongeveer 2 werkdagen afgeleverd.

Als je niet thuis bent op het moment van levering zijn er twee opties:

 • De chauffeur van onze vervoerder heeft een 'Niet thuis bericht' achtergelaten. Via de gegevens in dit bericht kun je een afspraak maken voor een nieuwe levering.
 • De chauffeur van onze heeft een bericht achtergelaten dat je pakket is afgeleverd bij je buren.

terug naar overzicht

Fotoproduct retour sturen

Onze fotoproducten worden voor jou op maat gemaakt op basis van de door jou gekozen afbeelding, formaat, en jouw opties in onze besteltool, hierdoor vervalt het herroepingsrecht. Dit geldt ook voor afbeeldingen vanuit onze eigen collectie, of een gekozen foto op een partnerplatform. Uiteraard kun je het product retourneren wanneer je een gegronde klacht hebt over de kwaliteit, wanneer het product beschadigd is en/of wanneer er onderdelen missen. We willen je vragen dan de drie onderstaande stappen te volgen:

1. Breng ons op de hoogte!
Heb je een klacht? Opmerkingen of klachten over het product na ontvangst moeten binnen 3 werkdagen bij ons vermeld worden. Wij willen graag zo snel mogelijk je klacht afhandelen, zodat je snel kan genieten van je foto. Na het insturen van je opmerking of klacht, heb je binnen 24 uur van ons een reactie. Je kunt jouw klacht met bijbehorende foto sturen via het mailformulier

2. Wij sturen je een retourlabel
Wij maken een retourlabel voor je aan. Dit label sturen wij je via de e-mail. Print dit label uit en plak dit op het retourpakketje. Lever vervolgens het pakketje in bij een DHL pakketshop. 

3. Je ontvangt een nieuw fotoproduct, een waardebon of het aankoopbedrag retour.
Afhankelijk van jouw klacht en opmerkingen bieden wij jou binnen 3 werkdagen nadat het het product bij ons retour gekomen is, een passende oplossing in de vorm van een nieuw fotoproduct, een waardebon of het aankoopbedrag retour op jouw bankrekening.

terug naar overzicht

 

INFORMATIE OVER FOTO OP HOUT

Wat is een foto op hout

Een foto op hout is de nieuwste trend! Je foto wordt geprint op een houtsoort naar keuze. Door de mooie, unieke structuur van het hout krijgt je foto een bijzonder levendig karakter.

Voor meer informatie over een foto op hout, verwijzen wij je naar onze informatiepagina op onze website.

> Foto op hout printen

Foto afgedrukt op hout

terug naar overzicht

Formaten en prijzen foto op hout

De prijs van een foto op hout is afhankelijk van het formaat en de houtsoort die je kiest. Je hebt al een foto op hout vanaf € 13,95. Hiermee zijn we de goedkoopste aanbieder van Nederland. Voor meer informatie over onze prijzen en formaten verwijzen wij je naar onze prijzenpagina.

> Foto op hout prijzen

terug naar overzicht

 

Foto op hout maatwerk

Afwijkende formaten foto op hout

Sommige situaties vragen om maatwerk. Wij denken graag met je mee! Neem voor speciale wensen of formaten gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

> Contact opnemen met FotoOpHout.nl

terug naar overzicht

 

Fotobewerkingen

Ook bewerkingen als een kleurenfoto omzetten naar zwart-wit of sepia tinten kun je gemakkelijk in onze besteltool uitvoeren. Het kan voorkomen dat er toch een klein dingetje mankeert aan een foto die jij wilt laten afdrukken. Zo kan het zijn dat de persoon op de foto 'rode ogen' heeft of dat er een datum in je foto staat. Geen probleem! Deze bewerkingen verrichten we graag GRATIS voor je. Service van de zaak!

> Alle fotobewerkingen met voorbeelden

terug naar overzicht

Kwaliteit van onze houtprints

Beste foto op hout

FotoOpHout.nl is een zusterbedrijf van CanvasCompany.nl. CanvasCompany.nl is al bijna 10 jaar toonaangevend in de fotografiemarkt door marktleider te zijn in het bedrukken van foto op canvas. Wij zijn door diverse gerommeerde partijen als beste getest en kunnen honderden fotografen tot onze vaste klanten rekenen.

Als beste getest!
Voordat wij ons nieuwe product foto op hout hebben gelanceerd, is er uitvoerig getest met diverse houtsoorten en printtechnieken. Daarom durven wij met recht te zeggen dat ons product perfect is. Dat is ook de reden waarom veel fotografen en andere professionals razend enthousiast zijn over ons bijzondere product. Onlangs zijn wij in de Nationale foto op hout test als BESTE uit de bus gekomen. Een resultaat waar we natuurlijk bijzonder trots op zijn! Meer lezen over de foto op hout test.

Wij bieden onze klanten een 100% tevredenheidsgarantie. Hiermee geven we aan dat wij er alles aan zullen doen om deze klant wél blij te maken, als een klant niet tevreden is over zijn/haar product.

Duizenden tevreden klanten
Veel van onze klanten sturen ons een foto van het resultaat van hun foto op hout. Bekijk de voorbeelden van onze klanten op onze uitgebreide voorbeeldenpagina!

> Voorbeelden foto op hout

terug naar overzicht

Foto op hout houtsoorten

Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom bieden wij je de mogelijkheid uit meerdere houtsoorten te kiezen. De houtsoort die je kiest, heeft te maken met de functie van je foto op hout (binnen- of buitengebruik) en natuurlijk het budget dat je wilt besteden.

Foto op Vurenhout houtsoort

Foto op vurenhout (favoriet)

Houtsoort ayoushout

Foto op ayoushout (ook voor buiten)

Houtsoort steigerhout

Foto op steigerhout (tijdelijk niet leverbaar)

Foto op Multiplex houtsoort

Foto op multiplex (budgettopper)

Voor meer informatie over onze houtsoorten verwijzen we je graag naar onze houtsoorten-pagina met diverse voorbeelden!

> Foto op hout houtsoorten

terug naar overzicht

Duurzaam hout met FSC/PEFC keurmerk

FSC PEFC Keurmerk

Wij vinden het belangrijk dat de productie van onze foto op hout niet ten koste gaat van de mooie natuur wereldwijd. Daarom maken wij alleen gebruik van hout dat uit verantwoord beheerde bossen komt en voorzien is van een FSC-keurmerk of PEFC-keurmerk. De logo's van beide keurmerken kun je tegenkomen op uiteenlopende producten waar hout aan te pas komt: drukwerk, kopieerpapier, tijdschriften, tuinhout, bouwhout, vloeren en vele andere producten.

FSC en PEFC hebben beide hetzelfde doel voor ogen: ze zijn voor duurzaam bosbeheer. Hoe meer gecertificeerd hout er wordt verkocht, hoe groter de prikkel voor boseigenaren is om voor duurzaam bosbeheer te kiezen. Op dit moment is ongeveer 10% van alle bossen wereldwijd gecertificeerd door FSC en PEFC. Er is volgens beide partijen nog een lange weg te gaan om te komen tot 100% gecertificeerde bossen wereldwijd. Als je bij het kopen van hout en andere door uit hout vervaardigde producten let op het FSC of PEFC keurmerk, draag jij ook je steentje bij aan het behoud van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier.

Duurzaam hout

terug naar overzicht

Foto op hout met whitewash behandeling

Hout is een natuurproduct. Dit houdt in dat geen plank gelijk is. De ene plank is mooi effen, zonder veel noesten, de andere plank bevat meerdere noesten. Het hout dat wij gebruiken voor je foto op hout wordt streng geselecteerd op bruikbaarheid. Je foto komt natuurlijk het meest mooi uit op hout dat niet teveel oneffenheden bevat.

Om een goede kleurechtheid te garanderen, kunnen wij je foto op hout behandelen met whitewash. Je kunt whitewash vergelijken met een dun wit laagje verf. Door een dunne laag whitewash aan te brengen, is de kleur van het hout en de noesten en nerven minder zichtbaar. Hierdoor wordt je foto helderder en kleurechter afgedrukt. Vandaar dat 90% van onze klanten kiest voor een foto op hout met whitewash. De behandeling is optioneel. Voor sommige foto's kan het juist ook mooi zijn dat de eigenschappen van hout nog duidelijk zichtbaar zijn door de foto heen. Een whitewash behandeling kost 22% extra (berekend over de betreffende foto op hout prijs).

Moet ik kiezen voor whitewash?
Smaken verschillen. Daarom kiest de ene klant wel voor whitewash en de andere niet. Het merendeel van onze klanten, zo'n 90%, kiest voor een whitewash behandeling, omdat de foto heel mooi helder wordt afgedrukt. Bij foto's met gezichten en zwart-wit foto's adviseren wij ALTIJD voor een whitewash behandeling te kiezen. Kies je er toch voor om jouw foto zonder whitewash te bestellen? Dan houdt dat in dat de kleuren minder fel worden en dat noesten en de houtstructuur van het hout zeer duidelijk zichtbaar in jouw foto naar voren komen. Wanneer er geen whitewash gebruikt wordt, worden namelijk alle witte gedeeltes van jouw foto in de houtkleur weergegeven. FotoOpHout.nl kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele klachten die op jouw keuze om geen whitewash te gebruiken, betrekking hebben.

Foto op hout met whitewash (meest verkocht!)

Houtprint met whitewash
 • Meest verkochte foto op hout en ook onze favoriet!;
 • Ideaal voor foto's met gezichten;
 • Voor de perfecte benadering van je originele foto;
 • Kleurecht zonder gele houtachtergrond;
 • Noesten en nerven zijn door whitewash subtieler;
 • Whitewash behandeling kost 22% extra.

Foto op hout zonder whitewash 

Houtprint zonder whitewash
 • Foto op hout met zeer duidelijke houteigenschappen;
 • Noesten en nerven zijn door het ontbreken van whitewash duidelijk zichtbaar;
 • Noesten en nerven kunnen in het gezicht zichtbaar zijn, dit kunnen we niet altijd vermijden;
 • De kleur van je foto op hout is donkerder dan het origineel;
 • Ons advies: bij gezichten altijd kiezen voor whitewash.

Waarschuwing: Wil je toch een gezicht of gezichten ZONDER WHITEWASH af laten drukken, dan adviseren we jou om voor ayous hout te kiezen. Ayoushout is noestvrij en dat geeft zonder whitewash bij gezichten het beste resultaat. Bij Ayous hout garanderen wij een perfect eindresultaat. Onderstaande foto is een resultaat van een foto op vurenhout met gezichten, zonder whitewash. Kies bij een foto met gezichten en zonder whitewash dus altijd voor ayoushout!

> Meer informatie en voorbeelden foto op hout met whitewash

terug naar overzicht

Nerven en noesten

Hout is een natuurproduct. Geen enkele plank is gelijk en dat maakt het product zo uniek! Onze houtsoorten bevatten zo weinig mogelijk oneffenheden, maar we kunnen niet voorkomen dat de eigenschappen van hout soms zichtbaar zijn. Dit is de charme van het product en dat maakt een foto op hout juist bijzonder!

Wat zijn nerven en noesten?
Nerven zijn zichtbare lijnen in hout. Ze ontstaan door de jaarringen van een boom. Noesten zijn donkere 'rondjes' in een plank. Ze ontstaan door zijtakken die aan een boom groeien. Noesten en nerven geven je foto op hout extra karakter. We zorgen er echter wel voor dat het hout dat we gebruiken niet te veel noesten en nerven bevat. Dit doen wij door hout in de hoogste klasse in te kopen en zelf nog een strenge kwaliteitscontrole uit te voeren, waarbij hout dat niet voldoet aan onze eisen, niet gebruikt wordt voor onze houtprints.

Om je foto zo kleurecht mogelijk te printen, adviseren wij een whitewash behandeling toe te passen. Dit is een licht laagje 'witte verf', waardoor de houtkleur niet door je foto komt en noesten en nerven minder zichtbaar zijn. De nerven zijn licht zichtbaar in je houtprint.

Nerven in hout
Nerven in hout

Noesten in hout
Noesten in hout (ook wel kwast of knoest genoemd)

 

terug naar overzicht

Horizontale of verticale planken

Al onze foto op houtsoorten, met uitzondering van een foto op multiplex, worden gedrukt op meerdere planken. Dit houdt in dat er dus kieren door je foto zitten. Je foto kan zowel op horizontale als verticale geplaatste planken geprint worden.

Foto op hout met horizontale planken
Foto op hout geprint op horizontale planken

Foto op hout met verticale planken
Foto op hout geprint op verticale planken

 

Natuurlijke werking van hout

Hout is een natuurproduct en 'werkt', omdat het onderhevig is aan schommelingen van de luchtvochtigheid. Wij Nederlanders leven in een zogenoemd 'zeeklimaat'. Een kenmerk van een zeeklimaat is dat er grote verschillen in luchtvochtigheid optreden in verschillende jaargetijden. Je kunt de werking van hout vergelijken met een spons: als het hout droog is (lage luchtvochtigheid) dan krimpt het en als het hout vochtig is (hoge luchtvochtigheid) zal het uit gaan zetten.

Wat houdt dit 'werken' in voor jouw foto op houtproduct?
Als je foto op hout in je woning hangt, krijgt het te maken met veel temperatuurwisselingen. Zo zul je 's winters overdag regelmatig de temperatuur in je woning opschroeven, terwijl je 's nachts de temperatuur waarschijnlijk wat lager hebt. Ook 's zomers is het de ene dag warmer in je woning dan de andere dag. Door deze temperatuurverschillen kan je houtprint gaan 'werken'. Hierdoor kunnen er verschillen optreden in de kieren tussen de planken. De kieren kunnen de ene keer breder zijn dan een andere keer. De werking van het hout is niet meteen een nadeel. Het versterkt namelijk dat natuurlijke uitstraling van je mooie foto op hout!

terug naar overzicht

Foto op hout voor buiten

Niet alle houtsoorten zijn geschikt om buiten te hangen. Daarom bieden wij de houtsoort ayoushout aan. Ayoushout staat bekend als zeer sterke en duurzame houtsoort en is daarom ook geschikt voor buitengebruik. Een foto op hout dient onder een afdakje opgehangen te worden. Hang je de foto niet onder een afdakje? Dan zal de kwaliteit van je houtprint afnemen en de planken kunnen gaan kromtrekken door het blootstellen aan vocht.

Lees meer over een foto op hout voor buiten op onze website.

> Foto op hout voor buiten

terug naar overzicht

Foto op hout ophangen

Als je je foto op hout op wilt hangen aan de wand, is een ophangsysteem handig. Deze kan optioneel bijbesteld worden in onze besteltool. De kosten van een ophangsysteem zijn € 3,67.

terug naar overzicht

Zakelijke mogelijkheden

Zakelijke klanten hebben vaak andere wensen dan veel van onze particuliere klanten. Geen probleem! Wij denken graag met je mee in mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld meerdere foto op houtprints afnemen? Dan kunnen we een offerte op maat maken. Heb je andere wensen voor wat betreft het formaat of iets anders? Ook hierin zijn we flexibel! Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden!

> Meer over de zakelijke mogelijkheden

terug naar overzicht

Fotograaf of reseller

Wij kunnen inmiddels honderden tevreden fotografen, kunstenaars, reclamebureaus, resellers en vele andere partijen rekenen tot ons vaste klantenbestand.

 • Wij leveren constante kwaliteit;
 • Wij werken met aantrekkelijke kortingen/marges;
 • Je krijgt een vast contactpersoon;
 • In overleg is bijna alles mogelijk!

Heb je ook interesse in een samenwerking? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op!

> Meer over ons fotograaf en reseller programma

terug naar overzicht

Je vraag is nog niet beantwoord?

Neem dan contact met ons op via ons mailformulier