taboola
 • Meer dan 150.000 tevreden klanten
 • Nú tot 40% korting
 • Altijd GRATIS verzending

Een moment geduld aub..

Dit product is niet meer leverbaar

Foto op vurenhout

Foto op vurenhout groot in eetkamer

Onze favoriet en die van onze klanten. Al vanaf € 23,95 - GRATIS verzending!

Een foto op planken (voor binnen) is ons meestverkochte product. De structuur van het hout en de mooie lichte kleur maken deze houtprint tot een echte bestseller! Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding van dit product gewoon goed: je hebt namelijk al een foto op planken vanaf € 23,95!

Foto op Vurenhout gedrukt

Foto op vurenhout: dé interieurtrend

Een foto op planken voor binnen is een echte interieurtrend. Houten accessoires in het algemeen zijn tegenwoordig een echte woontrend, dus een foto op vurenhout kan in geen enkel trendy interieur missen. Een foto op vurenhout past in alle interieursoorten, maar is met name geschikt voor het interieur dat warmte, maar toch een rustieke sfeer uitstraalt. Een foto op vurenhout is leuk voor boven de bank of voor bijvoorbeeld in de slaapkamer. Door onze XXL formaten kun je er je hele wand mee bekleden, dus witte, saaie muren hoeven absoluut niet meer voor te komen. Een foto op vurenhout is helaas niet geschikt voor buiten, omdat vurenhout buiten werkt. Hang je hem buiten? Dan zal je foto krom- en scheeftrekken en dat is niet zo mooi.

De planken van vurenhout zijn 10 cm breed. Bestel je een 60x80 cm schilderij? Dan heeft het schilderij 6 planken. 

Wil je graag een foto op vurenhout bestellen en ben je dus op zoek naar je favoriete foto, maar kun je niet kiezen? Ga dan voor een fotocollage op hout. Zo kun je meerdere foto’s tegelijk op één houten ondergrond afdrukken.

Foto op vurenhout

Wat is vurenhout?

Vurenhout is een erg bijzondere houtsoort om je foto op af te drukken, omdat het een erg duidelijke houtstructuur heeft. Vurenhout heeft duidelijke nerven, vlammen, noesten, naden, kieren en oneffenheden. Dit zorgt voor een prachtige uitstraling, maar ook voor extra werk. Omdat het nieuw vurenhout is, is het hout nog onbewerkt en zitten er ook nog veel splinters in. Wij willen natuurlijk niet dat je je bezeert aan de zijkanten van het hout en ook hebben wij liever niet dat onze printer kapot gaat door het onbewerkte hout. Daarom zagen en schuren wij het hout eerst voor jou, zodat je foto alleen afgedrukt wordt op veilig en glad geschaafd hout. Wanneer wij een bestelling binnen krijgen, worden de planken op maat gemaakt en worden de zaagkanten ook weer geschuurd en gezaagd. Tijdens het bestellen kun je zelf je plankrichting kiezen en kun je dus bepalen of je verticale of horizontale planken wilt. Het aantal planken dat wij gebruiken voor jouw foto is afhankelijk van het gekozen formaat. De tien centimeter brede planken worden aan de achterkant met een dwarslat en een paar spijkers aan elkaar bevestigd (er zitten dus wel naden en een afstand tussen de planken en in je foto!). Nadat wij de ondergrond hebben gemaakt, bewerken we je foto eventueel en drukken we je foto af. Je foto wordt rechtstreeks op het hout geprint. Na het afdrukken wordt je houtprint zorgvuldig ingepakt en naar jou vervoerd. Heb je hem binnen? Dan hoef je je foto op hout alleen nog een mooi plekje te geven. Binnen enkele minuten is je foto op vurenhout aan de muur gemonteerd met de schroeven en het ophangsysteem dat er waarschijnlijk bij geleverd wordt. Het ophangsysteem kun je er bij het bestelproces bijbestellen.

Let op: hout is een natuurproduct en werkt onder invloed van het toe- en afnemen van de luchtvochtigheid en temperatuur. De kieren tussen de planken kunnen door het krimpen/uitzetten van het hout groter/kleiner worden.

Herkomst hout

Vurenhout komt van een speciale boomsoort, die vooral in het Scandinavisch en Baltisch gebied en in Midden-Europa voorkomt. Omdat wij graag goed doen voor het milieu, gebruiken wij natuurlijk alleen verantwoord en duurzaam hout om te beprinten (dit geldt ook voor onze andere houtsoorten). Tijdens de houthandel keuren we het hout dan ook op het keurmerk FSC en PEFC. Daarnaast doen wij aan nieuwe beplanting in verband met de houtkap die nodig is om een foto op vurenhout te printen.

Foto op planken voor binnen gedrukt

 • De meest verkochte foto op hout!;
 • Kies uit verticale en horizontale planken;
 • Naden en kieren tussen planken zijn zichtbaar;
 • De dikte van de planken is 2 centimeter;
 • Een mooi en rustiek natuurproduct;
 • Nerven en noesten zijn zichtbaar als je niet voor de whitewash-optie kiest.

Daarom kies je voor FotoOpHout.nl:

 • Je foto op hout met passie en vakmanschap gemaakt;
 • Alle producten gratis verzonden;
 • Onze foto op hout is onafhankelijk als BESTE getest!;
 • Duurzaam hout met het FSC of PEFC keurmerk;
 • 100% tevredenheidsgarantie;
 • Snel en eenvoudig bestellen;
 • Door onze klanten beoordeeld met een 9.0 uit 457 beoordelingen.

Vandaag bestellen, is binnen 2-4 werkdagen verstuurd!

Kies ik voor een foto op planken met of zonder whitewash?

Wil je een print op vurenhout met extra kleurkracht? Kies dan voor de optie foto op vurenhout met whitewash tijdens het bestellen. De whitewash behandeling vermindert de zichtbaarheid van houtkorrels, verbergt de houtkleur en zorgt voor heldere kleuren. Bij gewoon vurenhout zie je de noesten en de houtstructuur goed, maar door de whitewash valt dit minder op. Hierdoor is whitewash ook ideaal als je bijvoorbeeld een foto met gezichten laat afdrukken.

Houd je van een foto waar de houtkleur nog duidelijk zichtbaar is? Dan kun je ervoor kiezen je foto rechtstreeks op het vurenhout te laten printen zonder whitewash. Noesten en nerven blijven hierdoor zichtbaar en de houtkleur komt duidelijk naar voren. Wij raden je niet aan om zonder whitewash foto's met gezichten af te laten drukken.

Wil je toch een gezicht of gezichten ZONDER WHITEWASH af laten drukken, dan adviseren we jou om voor ayoushout te kiezen. Ayoushout is noestvrij en dat geeft zonder whitewash bij gezichten het beste resultaat. Bij Ayoushout garanderen wij een perfect eindresultaat. Onderstaande afbeelding is een resultaat van een foto op hout met gezichten, zonder whitewash. Wil jij dit voorkomen? Kies dan voor een foto op ayoushout. Wil jij toch een foto op vurenhout bestellen? Dan raden wij aan om voor de optie whitewash te kiezen.

Foto op hout met noesten
Foto op hout met whitewash

 

Foto op planken met whitewash (meest verkocht!)

 • Gekozen door 95% van onze klanten!;
 • Meest verkochte foto op hout en ook onze favoriet!;
 • Ideaal voor foto's met gezichten;
 • Voor de perfecte benadering van je originele foto;
 • Kleurecht zonder gele houtachtergrond;
 • Noesten en nerven zijn door whitewash subtieler;
 • Whitewash behandeling kost 22% extra. 

Foto op hout zonder whitewash

Foto op planken (voor binnen) zonder whitewash (geen aanrader bij foto's met gezichten)

 • Weinig gekozen optie, omdat het resultaat niet overeenkomt met de originele foto;
 • Foto op hout met zeer duidelijke houteigenschappen;
 • Noesten en nerven zijn door het ontbreken van whitewash duidelijk zichtbaar;
 • Noesten en nerven kunnen in het gezicht zichtbaar zijn, dit kunnen we niet altijd vermijden;
 • De kleur van je foto op hout is donkerder dan het origineel;
 • Ons advies: bij gezichten altijd kiezen voor whitewash.